Siedlisko Szwałk

Szwałk 8

19-411  Świętajno

woj. warmińsko-mazurskie


siedlisko.szwalk@gmail.com

t: 515  783   198

t: 604 562 948

tel. 515 783 198

siedlisko.szwalk@gmail.com  

Jedzenie to nasza pasja

 
W związku z tym, że jedzenie jest naszą pasją, umiemy też dobrze gotować – a nie da się dobrze gotować, nie mając do dyspozycji dobrych produktów. Jajka bierzemy od pani Halinki, mięso z lokalnej masarni, a wędliny z lokalnej wędzarni; większość, bo sami też czasem coś uwędzimy, albo przygotujemy dojrzewającą wędlinę. Ser biały mamy przepyszny oczywiście z prawdziwego mleka z lokalnej mleczarni.
 

 Warzywa natomiast hodujemy sami. Mamy swoje truskawki, maliny, porzeczki, pory, selery, marchewki, brukselki, jarmuż, cukinie, sałaty, ogórki, pomidory, dynie, topinambur i nawet ziemniaki. Jest jeszcze chleb, który robimy na dwustupięćdziesięcioletnim zakwasie. Rzecz jasna, gotujemy głównie mięsne potrawy, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby posilił się u nas wegetarianin. Staramy się, aby jedzenie było nie tylko smaczne, ale też urozmaicone.

Godziny posiłków

 

 Podajemy dwa posiłki dziennie

 

  • śniadanie o godzinie 9:00
    oraz
  • obiadokolację o godzinie 16:00

 

Trzy, jeśli policzyć deser, wydawany wieczorem, choć my liczymy go jako część obiadokolacji.